OVER

Shelter City

Shelter City is een wereldwijde beweging waarin steden, organisaties en individuen zij aan zij staan met mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen. Wij bieden hen een veilige en inspirerende plek waar ze op adem kunnen komen, support op maat ontvangen en kunnen netwerken, waardoor ze hun lokale activiteiten voor verandering kunnen voortzetten en versterken.

 

Shelter City is in 2012 opgericht door de Haagse mensenrechtenorganisatie Justice & Peace als een concrete en toegankelijke manier om mensenrechtenverdedigers in gevaar te ondersteunen. Het is een groeiende wereldwijde beweging van toegewijde steden, organisaties en burgers. Op dit moment zijn er twaalf Shelter Cities in Nederland en zes steden in het Verenigd Koninkrijk, Georgië, Tanzania, Benin en Costa Rica. Inmiddels heeft Shelter City meer dan 300 mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld ondersteund.

 

Kijk voor meer informatie op www.sheltercity.nl

 

Of volg ons op social media.

shelter_city_logo_full_color_rgb_600px_72ppi.png
  • Instagram
  • Facebook
shelter_city_maastricht_logo_full_color_rgb_600px_72ppi.png

Shelter City Maastricht

Hoewel Maastricht vlakbij de Duitse en Belgische grens ligt, is het zonder meer stad zonder grenzen waar iedereen zich thuis kan voelen.

In 2015 werd Maastricht een Shelter City. Sindsdien biedt het een veilig onderkomen aan risicolopende mensenrechtenverdedigers. Shelter City Maastricht is ervan overtuigd dat we samen een oplossing kunnen vinden voor globale problemen en zet zich ook in voor het realiseren van Sustainable Development Goal 16.

Ver weg van de gevaren die met hun werk gepaard gaan, kunnen verdedigers van mensenrechten zich in Maastricht op hun gemak voelen en zich gesteund voelen bij het herstellen van hun eigen  welzijn. Verdedigers ontvangen ondersteuning op maat naargelang hun individuele behoefte, zoals medische zorg, psychologische hulp, veiligheidstrainingen en persoonlijke expertise-ontwikkeling. Om in contact te komen met bondgenoten, zijn vanaf Maastricht ook instituties en organisaties in naburige landen gemakkelijk te bereiken.

Dit jaar viert Maastricht zijn vijfjarig jubileum als een Shelter City. Tot dusver heeft Shelter City Maastricht 13 mensenrechtenverdedigers ontvangen van over de hele wereld. Dit is mogelijk dankzij Mondiaal Maastricht, de coördinerende organisatie van Shelter City Maastricht, en de steun van Gemeente Maastricht, Maastricht University en Amnesty International Maastricht. 

Volg Shelter City Maastricht op social media.

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Over de tentoonstelling

The idea for a traveling outdoor exhibition was first created by Shelter City Zwolle, including the students and Shelter City partners from Windesheim Honours College and the municipality of Zwolle. 

Together with Justice & Peace Netherlands, the founding organisation of Shelter City, and with support from the Dutch National Postcode Lottery, the outdoor exhibition could be realized. That is why in 2021, this exhibition will be on display in various Shelter Cities in the Netherlands. 

Read more about Shelter City Zwolle's guests below:

Meet Rose                    Meet Sohail 

shelter_city_zwolle_logo_full_color_rgb_600px_72ppi.png