OVER

Shelter City

Shelter City is een wereldwijde beweging waarin steden, organisaties en individuen zij aan zij staan met mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen. Wij bieden hen een veilige en inspirerende plek waar ze op adem kunnen komen, support op maat ontvangen en kunnen netwerken, waardoor ze hun lokale activiteiten voor verandering kunnen voortzetten en versterken.

 

Shelter City is in 2012 opgericht door de Haagse mensenrechtenorganisatie Justice & Peace als een concrete en toegankelijke manier om mensenrechtenverdedigers in gevaar te ondersteunen. Het is een groeiende wereldwijde beweging van toegewijde steden, organisaties en burgers. Op dit moment zijn er twaalf Shelter Cities in Nederland en zes steden in het Verenigd Koninkrijk, Georgië, Tanzania, Benin en Costa Rica. Inmiddels heeft Shelter City meer dan 300 mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld ondersteund.

 

Kijk voor meer informatie op www.sheltercity.nl

 

Of volg ons op social media.

shelter_city_logo_full_color_rgb_600px_72ppi.png
  • Instagram
  • Facebook
Screenshot (30).png

Shelter City Utrecht

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland en is een open, gastvrije en internationale stad, waar mensenrechten een belangrijke rol spelen. In 2012 noemde Navanethem Pillay, de toenmalige Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, Utrecht 'de eerste mensenrechtenstad van Nederland. De afgelopen jaren werd deze naam  eer aan gedaan met het Shelter City Utrecht project dat een veilig onderkomen biedt aan mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld. In de geborgenheid van Utrecht kunnen mensenrechtenverdedigers voor een periode van 3 maanden genieten van het straatbeeld en de omringende natuur, ondersteuning op maat ontvangen, deelnemen aan colleges van de Universiteit Utrecht, en in contact komen met lokale bondgenoten om vervolgens gesterkt hun werk weer te hervatten.

 

Dit jaar viert Utrecht zijn vijfjarig jubileum als Shelter City. Sinds het begin heeft Peace Brigades International, de coördinerende organisatie van Shelter City Utrecht, haar brede netwerk van politici, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, academici, en journalisten ingezet om het werk van mensenrechtenverdedigers te versterken. Dit is mogelijk dankzij de steun van Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht en het UAF. Tot dusver heeft het 19 mensenrechtenverdedigers ontvangen van over de hele wereld.

Volg Shelter City Utrecht op social media.

  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook

Over de tentoonstelling

The idea for a traveling outdoor exhibition was first created by Shelter City Zwolle, including the students and Shelter City partners from Windesheim Honours College and the municipality of Zwolle. 

Together with Justice & Peace Netherlands, the founding organisation of Shelter City, and with support from the Dutch National Postcode Lottery, the outdoor exhibition could be realized. That is why in 2021, this exhibition will be on display in various Shelter Cities in the Netherlands. 

Read more about Shelter City Zwolle's guests below:

Meet Rose                    Meet Sohail 

shelter_city_zwolle_logo_full_color_rgb_600px_72ppi.png